Zeus – Készlet

Oldal

 downloadKészlet modul kézikönyv

Készlet-screen-02A programrendszer célja: a gazdálkodó egységek készleteinek analitikus nyilvántartása a számviteli törvényben meghatározott csoportosításnak megfelelően.

Működése során lehetőséget biztosít a készletek folyamatos értékbeni és mennyiségbeni illetve csak mennyiségbeni nyilvántartására is. Az értékben is nyilvántartott készletek értékelése átlagos beszerzési áron történik. Az egyes készletmozgásokat pedig a felhasználó által meghatáro-zott – mozgásnemek paraméterezésekor beállított – áron értékeli. Ezáltal megoldható, hogy a beszerzések tényleges beszerzési áron, míg pl. a felhasználások átlagos beszerzési áron kerüljenek kimutatásra. A program az átlagos beszerzési árat minden beszerzés után újra kiszámítja: az utolsó beszerzés utáni készlet értékének és mennyiségének hányadosaként.

Készlet-screen-03 Készlet-screen-01

A működéséhez szükséges valamennyi kódrendszert (pl.: cikkszámok, mozgásszámok, mértékegységek, tárolási helyek stb.) a felhasználó szabadon alakíthatja ki magának. A kimutatások elkészítésénél alkalmazható szűrőfeltételek használatával a megjelenítendő listák adatkörének tartalma felhasználó által vezérelhető.

A modul nem csak mint önálló Készlet nyilvántartási modul működik, hanem a „ZEUSZ” Integrált ügyviteli rendszerünk moduljaként is. Ez utóbbi esetben a főkönyv felé való feladások készítése automatikus adatátvitellel történhet.

Bővebb információval szívesen állunk rendelkezésére:

Varga István
szervező
(62) 535-946

László Ferenc
programozó
(62) 535-943