Mankó

Oldal

Szociális Segélyezés Komplex Szakmai Rendszere

download letöltések

DEMO
Felhasználói leírás
Megrendelő lap (DOC)
Megrendelő lap (PDF)
Mellékletek-lekérdezések
Frissítés (Verzió: WMNK 2022.06.01.)

A szociális segélyezés ma Magyarországon az önkormányzatok többségének a legkomolyabb és legmegterhelőbb feladata. Figyelembe véve a Szociális Törvény módosításait és az önkormányzatok segélyezési feladatainak növekedési trendjét, megállapítható, hogy az új feladatok belépésével az egyik legkritikusabb önkormányzati terület a szociális támogatások területe lesz. Ezért célszerűnek látszik ezen a területen az eszközök és módszerek felülvizsgálata és cseréje olyanra, amely képes lesz a kihívásoknak magas szinten, változatlan létszám alkalmazásával eleget tenni.

Fejlesztőink 1990-ben kidolgozták a szociális segélyezés számítógépes programrendszerét, amelyet azóta is folyamatosan továbbfejlesztettünk a jogszabály-módosulásoknak és a különböző (felhasználói, KSH, BM stb.) igényeknek megfelelően. A jelenlegi fejlesztés során a felmerült igényeknek a programba történő beépítésén túl  az eddig DOS operációs rendszer alatt működő programot Windows operációs rendszerre írtuk át.

A szoftver magas szinten támogatja a szociális segélyezés teljes folyamatát, a kérelem beérkezésétől a döntés-előkészítésen és a határozathozatalon keresztül egészen a kifizetésekig, valamint az előírt statisztikai adatszolgáltatások elkészítéséig. A program elvégzi a TB-járulék köteles kifizetésekkel kapcsolatban a szükséges számításokat, figyelembe veszi az esetleges letiltás adatokat, a támogatások kifizetését a legegyszerűbb pénztári kifizetésen túlmenően különböző banki terminálokon keresztül képes intézmények felé vagy közvetlenül lakossági folyószámlára utalni. Az alapprogramhoz kiegészítésként készítettünk egygazdálkodási modult, amely a segélyezési keret felhasználását, illetve a még rendelkezésre álló összegek naprakész követését teszi lehetővé.

Ízelítőül néhány kiragadott példa a programrendszer hatékony eszközei közül:

Támogatási jogcímek definiálása:

Mankó-screen-01A programrendszer nagyon rugalmas, könnyen kezelhető, felhasználóbarát szoftver, amely a helyi sajátosságoknak és igényeknek megfelelően messzemenően beállítható. A beállítási lehetőségek egyik legjobb példája a támogatási jogcímek definiálása, amelynek segítségével a felhasználó teljesen egyedi ellátási formát is létrehozhat a rendszerben és arra kérelmeket, határozatokat rögzíthet, illetve kifizetéseket számfejthet. A rendszerben definiált jogcímek mindegyikéhez meg lehet adni a KSH által alkalmazott besorolást, így az egyedi jogcímen kifizetett támogatások is helyesen fognak szerepelni a statisztikai kimutatásokban.

Levelezés (levelek, határozatok egyszerű előállítása):

A programrendszer a Microsoft Word szövegszerkesztő programot vezérelve lehetőséget biztosít a felhasználó számára, hogy levélmintákat, határozatmintákat stb. hozzon létre, amelyek segítségével a programba előzőleg berögzített adatokból azonnal nyomtatható levelek és határozatok készíthetők. Az alábbi két ablak közül a bal oldali egy elkészített levélmintát mutat, a jobb oldali pedig már a behelyettesített adatokkal előállított kész levelet.

Mankó-screen-03 Mankó-screen-02

KSH adatszolgáltatás:

Mankó-screen-04A programrendszer a KSH adatszolgáltatást két módon is támogatja. Az egyik lehetőség, hogy az éves segélyezési adatokat közvetlenül mágneslemezre, a KSH által meghatározott formátumban készíti el. A másik lehetőség esetén a program 1206-os adatszolgáltatási kérdőív adatainak megfelelő kigyűjtése után  nyomtatható formátumban összeállítja és kitölti a 1206-os nyomtatványt.

A “Mankó” programrendszert széles körben, kis és nagy települések egyaránt használják, amihez a szoftver minőségén túl minden bizonnyal hozzájárult a kedvező ár és a partnerek igényeihez igazodó fizetési feltétel is.

“WIN-MANKÓ” Szociális Segélyezés Komplex Szakmai Rendszere

További információval szívesen állunk rendelkezésre:

Tatár Sándor
ügyvezetõ
(62) 535-939

Rácz Zoltán
programozó
(62) 535-942